Så fungerar det

Innan Hantverkarkoll fick man själv kolla upp bolagen genom att söka på allabolag.se, ringa till Skatteverket och Kronofogden för att kontrollera skulder och anmärkningar, söka på internet efter diverse information, kontakta Allmänna reklamationsnämnden för att se om det förekommer några ärenden och ringa till Bolagsverket för att ta del av årsredovisningar. Detta är väldigt tidskrävande och informationen som lämnas är ofta inte fullständig.

Med vår tjänst följer du tre enkla steg så är allt klart:

1. Välj paket2. Betala3. Fyll i företagsnamn + organisationsnummer.

Allt är klart på mindre än 5 minuter och du får en rapport inom 24 timmar.

Det har aldrig varit så enkelt att göra en bakgrundkontroll!

Att kolla upp ett byggföretag du tänker anlita kan många gånger upplevas som tråkigt och jobbigt, men faktum är att det är oerhört viktigt. Vi är övertygade att många tvister, reklamationer och fuskbyggen kan lätt undvikas med en ordentlig bakgrundskontroll.

Vi vill göra det enkelt för dig och har arbetat fram en smidig process som underlättar ditt arbete.

1. Välj ett utav tre paket

Först bestämmer du vilket paket som passar dig bäst. Du väljer om du vill kolla upp 1, 3 eller 6 byggföretag. Vi rekommenderar att man tar in offerter och jämför flera företag. Om man använder Offerta.se , Servicefinder.se eller Brabyggare.se brukar man få mellan 5-6 offerter från olika byggföretag.

2. Välj den betallösning som passar dig.

Med Klarna kan du välja att betala med kort, direktbetalning via bank, betala via faktura eller dela upp din betalning.

3. Fyll i uppgifterna

Efter att din beställning är färdigställd får du möjlighet att lämna uppgifter. Du behöver ange företagsnamn samt organisationsnummer. Det är den enda informationen som du behöver lämna.

4. Vi sammanställer din rapport

När du fyllt i uppgifterna kommer vi att påbörja handläggning av ditt ärende. Vi tar in all information och sammanställer en rapport. Vi är väldigt noga med att informationen som lämnas är korrekt och därför granskas allt extra noga av våra utbildade bygghandläggare.

5. Rapporten mejlas inom 24 timmar

När rapporten är klar kommer den att mejlas till dig inom 24 timmar. Rapporten skickas till den angivna e-postadressen som angavs vid beställningen. Av säkerhetsskäl kan vi inte skicka till annan adress. Ibland hamnar vårt mail i skräpposten, så titta där först om du inte fått rapporten.