Om oss

En bransch med flest klagomål och reklamationer!

Hantverkartjänster omsätter årligen flera miljarder kronor. Varje år är det 1 miljoner svenskar som ansöker om ROT-avdrag till ett värde av 20 Miljarder kronor.

Hantverkartjänster toppar även listan över flest klagomål hos både Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden.

Med anledning av det startades Hantverkarkoll, i syfte att öka transparens mellan beställare och byggföretag. Målsättningen är att introducera en tjänst som tillåter konsumenter att på ett enkelt och lätt tillgängligt sett utföra en kontroll av byggföretag.

Vi som driver Hantverkarkoll har lång erfarenhet från byggbranschen som beställare av byggtjänster, besiktningsmän och byggentreprenörer så vi har god kännedom om de brister som finns.

Vi är övertygade att med ordentlig bakgrundskontroll kan många tvister, reklamationer och fuskbyggen förebyggas. En ordentlig kontroll sparar därmed både tid och pengar.

Under en längre period har vi analyserat data och information om byggföretag och studerat reklamationer, konkurser, skulder, anmälningar, tvister, löner och mycket mer. Vi ser ett mönster och tydliga varningstecken som man bör akta sig för.

Varför ska du använda Hantverkarkoll?

Att kolla upp företaget du anlitar kan många gånger upplevas som tråkigt och jobbigt, men faktum är att det är oerhört viktigt. Det räcker inte med att endast kontrollera om bolaget är godkända för F-skatt och moms vilket de flesta gör.

Du måste kontrollera bolagets ålder, sittande och tidigare styrelse, löner, anställda, bokslut, reklamationer hos allmänna reklamationsnämnden, svartlistningar, behörigheter, certifikat, branschlegitimation, revisor, bokslut, konkurser, anmärkningar, skulder, kapital, verksamhet och mycket mer.

När du beställer en rapport får du en komplett sammanställning där all information tydligt framgår på ett lättbegripligt sätt. Vi visar dig alla varningstecken, brister och övrigt som du bör ta hänsyn till.

Ett otroligt värdefullt underlag när du ska välja och jämföra byggföretag.

Är det viktigt att kolla upp hantverkare?

Bakgrundskontroll är en av dem främsta och viktigaste delarna som många missar att göra när man anlitar en hantverkare. Många tvister, reklamationer och dåligt utförda byggprojekt kan lätt undvikas med en utförlig kontroll. Men många avstår ändå från att göra det eftersom det är både tråkigt och tidskrävande. En del saknar även kunskap om vad man ska titta på.

Därför har vi tagit fram en ny tjänst som möjliggör att du på ett enkelt sett kan beställa en komplett rapport. Genom oss får du reda på viktig information innan du fattar ett beslut om vem du ska anlita för ditt byggprojekt. När du väljer att kolla upp flera byggföretag ingår även en unik rangordning som baseras på företagens ratingpoäng. Det gör det mycket enklare för dig att välja rätt.

Ett byggföretag nämner sällan deras egna brister. Men en rapport från oss får du reda på allt. Det kan vara reklamationer, tvister, anmärkningar, skulder, tidigare konkurser, problem med löner, avsaknad av behörighet och certifikat, engagemang i andra bolag och mycket mer.

Vår databas innehåller information om alla registrerade byggföretag. Allt samlat på ett ställe.