Publicerad

Offerta, Servicefinder och Brabyggare

Att anlita byggföretag genom Offerta, Servicefinder och Brabyggare är enkelt och smidigt, men glöm inte att kolla upp byggföretagen innan.

Idag finns tre stora tjänsteförmedlingssajter som tillsammans förmedlar drygt 150.000 – 200.000 byggprojekt varje år till deras 40.000 anslutna företag. När du som kund lägger upp en förfrågan får du oftast svar från fem till sex byggföretag. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som lägger upp en förfrågan men byggföretagen betalar för att köpa dina kontaktuppgifter.

Priserna varierar beroende på vilken typ av byggprojekt och omfattning men ligger mellan tvåhundra upp till flera tusen kronor. Exempelvis om du funderar på att bygga om ditt badrum och lägger upp en förfrågan gällande badrumsrenovering på Offerta.se får du inom några timmar svar från sex byggföretag. Varje byggföretag har betalat mellan 750-1000 kronor för att köpa dina kontaktuppgifter. En intäkt på motsvarande 4500-6000 kronor exkl moms för Offerta.

Dessa tre företag omsätter tillsammans drygt 120Mkr och samtliga intäkter kommer via deras ansluta medlemsföretag. Alla 40.000 anslutna företag är enligt de själva noga kontrollerade. För att ansluta sig till förmedlingssajterna krävs

Godkänd för F-skatt , registrerade för moms och skuldsaldo på 0 kr.

Inga andra krav ställs vilket vi anser inte är tillräckligt för att bli klassad som ett kontrollerad byggföretag. Många beställare avstår från att kolla upp byggföretagen genom en noggrann bakgrundskontroll eftersom man får uppfattningen att någon redan gjort det.

Hantverkarkoll är ett oberoende företag med information om alla svenska byggföretag. Vi har tagit fram en ny kvalitetsstämpel Säkrat Byggföretag som är byggbranschens tuffaste kvalitetskontroll med högt ställda krav som endast ett fåtal byggföretag uppfyller. När du anlitar ett Säkrat Byggföretag kan du som beställare vara säker och trygg att du anlitar ett byggföretag som noga kontrollerats och uppfyller byggbranschens tuffaste kvalitetskontroll.

För att bli ett Säkrat Byggföretag måste företaget uppfylla alla kraven nedan:

Aktiebolag äldre än 3 år.
Inga skulder till Skatteverket.
Inga skulder till Kronofogden.
Inga skulder till leverantörer.
Godkänd för F-skatt.
Inga betalningsanmärkningar.
Registrerad för moms.
Registrerad som arbetsgivare.
Ordnad ekonomi.
Inga stora variationer i löner.
Inga tidigare konkurser.
Verksamhet endast inom bygg.
Inga förlorade konsumenttvister.
Inga grova brott begångna av personer i bolaget.
Inga förlorade ärenden hos Allmänna reklamationsnämnden.

På vår hemsida kan du enkelt kolla upp byggföretag som du avser att anlita. Med en hantverkarrapport från Hantverkarkoll får du all information som du behöver och mycket mer. All information redovisas på ett tydligt och användarvänligt sätt där vi lyfter fram bolagens styrkor och svagheter.
Våra rapporter är ett bra underlag för jämförelse eftersom informationen redovisas på ett lättillgänglig sätt. Vi har dessutom tagit fram en unik rangordning av byggföretagen som redovisas i rapporten.

När du tagit in offerter från Offerta, Servicefinder eller Brabyggare är det klokt att kolla upp byggföretagen innan du anlitar dem. Du väljer om du vill kolla upp ett, tre eller sex byggföretag hos oss.